dilluns, 3 de desembre del 2007

Comunicat de la candidatura "Democràcia Radical"

Als afiliats/des d'EUiA de la circumscripció de Barcelona:

Companys/es, amics/gues, vam presentar la candidatura encapçalada per Ramon Franquesa en les primàries de EUiA a la circumscripció de Barcelona amb l'objectiu principal d'impulsar el debat d'idees i propostes, i d'aquesta manera, estimular la mobilització interna i projectar un discurs nítidament alternatiu a l'exterior que ens permetés afrontar en les millors condicions la campanya de les eleccions generals al març de l'any pròxim.

No obstant això, una sèrie de greus esdeveniments han motivat la nostra decisió unànime de retirar-nos de les primàries:

- La intolerable ingerència de la Direcció de ICV en els assumptes interns d’Esquerra Unida del País Valencià, encoratjant i participant directament en la constitució i activitat de la facció minoritària “Iniciativa del País Valencià” que pretén imposar la seva candidatura al Congrés de Diputats, contra la voluntat majoritària de l'Assemblea de EUPV que va triar, el passat 17 de novembre, la candidatura a les eleccions generals.

- La intromissió pública de dirigents de ICV en les primàries d'IU, en defensa de la candidatura de Gaspar Llamazares.

- La participació del Coordinador General d'Esquerra Unida Gaspar Llamazares en una operació inadmissible per a alterar l'elecció democràtica i sobirana d’EUPV dels seus candidats a les eleccions generals, i imposar la candidata d'Iniciativa del Poble Valencià.

En aquestes condicions de degradació i en solidaritat amb els nostres companys de EUPV, “democràcia radical” retirem la nostra candidatura de les primàries per la circumscripció de Barcelona.

Volem també fer una crida a la ferma implicació d’EUIA en la defensa de la sobirania d’EUPV, expressant amb tota claredat que el nostre suport a la coalició tan sols es pot donar en un marc de lleialtat d’ICV a l’espai i autonomia de totes les federacions d’IU.

Barcelona, 3 de desembre 2007.

Nota: Enviem aquesta comunicació a la Comissió Electoral i la Permanent de EUiA, sol·licitant distribució a l'afiliació través dels canals informatius regulars de EUiA