dijous, 25 d’octubre del 2007

El candidat alternatiu d´EUiA carrega contra la democràcia interna del partit

El candidat d'EUIA a encapçalar la llista per Barcelona a les eleccions generals, Ramon Franquesa, oposat a la proposta oficial del partit, ha denunciat que "les regles del joc democràtic estan en qüestió" en el si d'EUIA.

EFE
Franquesa, adscrit a la candidatura de Marga Sanz, que encapçala la llista alternativa a l'oficial del coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, ha lamentat avui els errors en el cens i la dificultat per informar a la militància de la presentació de la candidatura de Sanz, que es durà a terme com un "acte clandestí".

Marga Sanz ha arribat avui a Barcelona per recollir suports per a "rellançar" Izquierda Unida i "recuperar l'autoritat política, moral i cultural" de la formació, i ha presentat als seus candidats per Barcelona i per Girona, Ramon Franquesa i Albert Miralles, respectivament.

Els candidats alternatius a Barcelona i Girona han denunciat que encara no s'ha establert el procediment perquè els militants puguin participar a les eleccions primàries.

Franquesa ha reprotxat a l'actual direcció d'EUIA -el referent català d'IU- la falta de debat en el si del partit i que només es parli sobre càrrecs.

El candidat alternatiu per Barcelona, que ha rebutjat que plantegin la sortida d'EUIA del govern tripartit de la Generalitat, sí que ha denunciat la submissió d'aquest executiu als interessos de les empreses i, en aquest sentit, ha posat com a exemple el traçat del túnel de l'AVE pel centre de la ciutat.

Marga Sanz, que compta amb el suport de l'excoordinador general d'IU Julio Anguita, ha explicat que la seva candidatura s'entén amb vista a la pròxima assemblea que Izquierda Unida celebrarà després de les eleccions generals del mes de març que ve.

Precisament, la candidata alternativa ha lamentat el sistema d'elecció del candidat per a les generals que ha previst l'actual direcció d'IU, ja que no permet debatre el programa abans de procedir a la votació del candidat, que es farà per un sistema de correu ordinari.

Sanz ha assegurat que la seva proposta reuneix el "fil vermell" de l'esquerra tradicional, i l'"aposta republicana" dels nous valors de l'esquerra, com l'ecologisme i el feminisme.

Marga Sanz ha denunciat una crisi del model d'Estat sorgit de la Transició i ha apostat per un model d'Estat federal, basat en la llibertat i la solidaritat entre els pobles, i per una aposta cap al socialisme que permeti a IU "tornar a ocupar l'espai polític que li correspon contra el capitalisme".

Al seu torn, Sanz ha reivindicat que els càrrecs públics d'IU estiguin sempre al servei del programa que han defensat a les eleccions i ha criticat el suport que Izquierda Unida ha ofert al Govern en les lleis sobre defensa, educació, memòria històrica i en els pressupostos del curs passat.

La candidatura alternativa a l'oficial de Gaspar Llamazares liderada per Marga Sanz compta amb un manifest de suport que ja han signat fins ara cinquanta persones, entre les quals destaquen els intel·lectuals Francisco Fernández Buey i Jaume Botey, els activistes Miquel Riera i Rosa Canadell, i l'actor Alfred Luccheti, entre d'altres.